Myra
van Hengstum

Myra
van Hengstum

In mijn werk als psychiater heb ik gemerkt dat ik affiniteit heb met het werken met studenten. Ik zie studenten vaak worstelen met hun identiteit, met hun autonomie en met alles wat in deze fase gevraagd wordt. Het is belangrijk om jezelf toe te staan om te zoeken in het leven en hierbij mild te leren zijn naar jezelf.

Ik probeer ervoor te zorgen dat je je begrepen, gezien en serieus genomen voelt en samen met jou te begrijpen waarom je vastloopt en wat je nodig hebt om verder te komen. Sommige dingen moet je leren verdragen: je kunt niet alles veranderen. 

Maar door actief te werken aan bijvoorbeeld disfunctionele patronen en deze te doorbreken, of door traumatische ervaringen te verwerken kunnen klachten ook verminderen. Ik begeleid je graag bij jouw zoektocht en laat mij als therapeut maar ook als mens zien, met behoud van mijn professionele rol als psychiater.

Wil je meer weten over Myra, of heb je misschien behoefte aan meer informatie of uitleg? Neem dan contact op met Myra van Hengstum

Myra als student
Toen ik geslaagd was voor mijn vwo-examen wist ik nog niet goed wat ik wilde. Toch ben ik gaan studeren en ik koos eerst voor de studie sociologie in Amsterdam. Het eerste jaar was ik vooral bezig met andere dingen dan studeren en daar genoot ik van.
Tussen al die studenten en met al die keuzemogelijkheden werd ik ook geconfronteerd met existentiële vragen. Hoe geef ik betekenis aan mijn leven, welke keuzes maak ik, met wie wil ik me verbinden?

Vanuit de behoefte om mijn leven meer betekenis te geven, heb ik na mijn propedeuse sociologie gekozen voor de studie geneeskunde, hoewel ik eigenlijk niet de wens had om arts te worden. Het is de kennismaking met psychotherapie die mij uiteindelijk heeft doen besluiten mij te specialiseren tot psychiater.

Registraties

  • BIG arts/psychiater      (99066275201)

  • AGB psychiater            (03067557)

  • AGB praktijk                 (03095454)

De stap naar ST!P

De stap om hulp te zoeken is vaak groot, dat realiseren we ons. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om te horen wat ST!P voor jou kan betekenen. We denken graag met je mee.